Vorige week mosseltjes gemaakt. Gemakkelijk, snel en overheerlijk is dat altijd. En toch, er kan altijd wat misgaan, een vergissingetje is snel begaan.
Ik had wat overdreven met het water.
Het negatieve gevolg was dat ik heel voorzichtig de mosselen moest omschudden in de pot. Het positieve gevolg was dat ik een idee kreeg wat zéér te smaken bleek!
Ik heb de mosselboulion gebruikt om soep van te maken.
Ik heb er een advocado en een appel aan toe gevoegd omdat die dringend opgemaakt moesten worden. Daarbij nog wat kruiden, alles mixen en klaar is die overheerlijke soep.
Dus wat heb je nodig:
– prei
– wortel
– ui
– look
– mosselen
– kruiden (ik heb er dille, nigelle en een groentenbouiliontje bij gedaan)
– advocado
– appel
Nigelle wordt ook wel eens Nigella geschreven, ja. De mix waar jij het over hebt heb ik nog nooit gevonden en dus nog niet gebruikt.
De Nigelle die ik in de mosselsoep heb gedaan is een zwart zaad van +/- 2 mm lang dat kan gevijzeld, geroosterd of volledig gebruikt kan worden.
Hm,
Ziet er heerlijk uit, alleen wat is “nigelle”? (Nigella’s kruidenmix,…)???