Tiramisu (de echte)

Deze zomer tiramisu leren maken van een echte Italiaan (zie ook ‘Parmigiana’ en ‘Artisjokken’), het geheim voor een superluchtige tiramisu schuilt in drie woorden: “Kloppen, kloppen en kloppen.”

Nodig
voor 6 tot 8 personen
500 gr mascarpone (1 pot)
100 gr suiker
5 eieren (gesplitst)
Amaretto (doe uzelf en uw gasten een plezier en koop de echte)
Een kop espresso (of heel sterke koffie)
2 pakken boudoirs (of voor de strevers onder ons, de Italiaanse versie, Savoiardi, alleen te vinden bij Carrefour).
Paar soeplepels (geen pollepels!) cacaopoeder
Bereiding:
–    klop eierdooiers, suiker en een scheutje Amaretto minstens 8 minuten met de mixer tot een homogene en stevige massa (met de looks van een crème)
–    Voeg de mascarpone toe
–    Klop de eiwitten tot ze superstijf zijn (met de mixer minstens 8 minuten) en zet nog even in de koelkast tot je klaar bent met de koekjes.
–    Sop de koekjes in koffie met een borrelglaasje Amaretto erin en leg een eerste laag in de schaal.
–    Voeg eiwitten voorzichtig toe aan de mascarponecrème en maak er een homogene massa van.
–    Spatel een laag crème op de laag koekjes
–    Leg een nieuwe laag koekjes (in de andere richting dan de eerste laag) en doe zo voort
–    Eindig met crème
–    Laat een nacht opstijven in de koelkast
–    Bestrooi met cacaopoeder

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie op “Tiramisu (de echte)”


  1. 1 koffieleutje 11 december 2008 at 09:57

    Yep! Deze maak ik op kerstavond!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking