Erg pittig als sidedish, het karwijzaad past er perfect bij.
nodig:
4 grote aubergines
2 el olijfolie
1 ui, in snippers
200 gr magere verse kaas of kwark
4 grote tomaten: gepeld en zaadjes verwijderd
30 gr Parmezaanse kaas
2 flinke mespunten karwijzaad
1 mespunt cayennepeper
zout en peper
Verwarm de oven voor op 220°c.
Snijd twee gewassen aubergines in plakken. Leg ze in een kom en bestrooi ze met zout.
Prik met een mes gaatjes in de twee andere aubergines en bak ze in hun geheel een half uur in de oven en laat afkoelen.
Dep de plakken aubergines droog en bestrijk aan beide kanten met olie. Bak ze goudkleurig in een hete koekenpan.
Schil de afgekoelde hele aubergines en meng ze samen met de uiensnippers, de tomaten, de cayennepeper en het karweizaad in de keukenrobot of mixer. Roer de verse kaas of kwark erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel een deel van de aubergineplakken over de bodem van een ovenvaste schaal en schep daarop een laag van het aubergine/kaasmengsel. Vorm lagen tot alles op is en eindig met een laag aubergineplakken. Strooi de Parmezaanse kaas erover en bak de moussaka 15 minuten in de oven. Schuif hem vervolgens eventueel nog even onder de grill.
Strooi voor het serveren nog wat karweizaad over de moussaka. Klaar!
eindelijk eens een lekker en licht moussaka recept -en nog vegetarisch op de koop toe….Ga ik zeker proberen!
dedju, ik wilde nog aubergines meepakken van de Colruyt en heb het net niet gedaan gisteren.
Hij is open vandaag 😉