Cake met gerookte zalm en rode paprika

zalmcakeDeze hartige cake heeft echt iets “chique”. Mijn schoonmoeder dacht toen ik hem serveerde dat hij van de traiteur kwam. Dat interpreteer ik  als een compliment 😉
Met hartige cakes kan je op feestjes altijd uitpakken: ze zijn lekker als aperitiefhapje of als voorgerecht met wat sla erbij. Deze zalmcake zou je ook kunnen serveren met wat zure room, al heb ik dat zelf nog niet geprobeerd.
nodig:
3 eieren
150 gr bloem
1 zakje instantgist
snufje zout
drie draaien peper
1 dl zonnebloemolie
125 ml volle melk
100 gr geraspte gruyère
150 gr gerookte zalm
50 gr geroosterde rode paprika
10 sprieten bieslook

Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Klop in een kom de eieren, bloem, zout, gist en peper met een garde door elkaar. Voeg al kloppend geleidelijk de zonnebloemolie en de verwarmde melk toe. Schep de gruyère door het beslag.
Snijd de zalm en de paprika in reepjes en knip de bieslook in stukjes. Spatel alles door het beslag.
Schep in een niet-ingevette vorm en bak de cake in een warme oven in circa 45 minuten gaar.

Bron: De cakes van Sophie, Sophie Dudemaine

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties op “Cake met gerookte zalm en rode paprika”


  1. 1 lekkerbekje 1 februari 2010 at 18:24

    Ik heb hem eindelijk eens geprobeerd, en inderdaad: het is een succes! Het is echt iets helemaal anders dan anders, ik was er zelf nooit opgekomen. Ook de kinderen vonden hem heerlijk!

  2. 2 suitsyou 18 januari 2009 at 20:41

    Hij ziet er gewoon geweldig uit, en mooie foto ook.


  1. 1 Nieuwjaarsdagmenu « ons kookblog Trackback on 13 december 2010 at 11:31

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking