Van m’n collega Els, aka Choco, kreeg ik dit recept voor een ouderwets winters gerecht (warm van buiten = warm van binnen!).
nodig: (4 pers)
klont boter
1 grote ui
200 gr. spekreepjes
1 bussel rapen
3 grote wortelen 6 grote aardappelen
1 zakje spruitjes 2 rundsbouillonblokjes
2 stengels preiwit 2 blaadjes laurier
2 boerenworsten provencaalse kruiden
Voorbereiding: Halveer de spruitjes, snij alle andere groenten in brunoise (blokjes), ontvel de worst en snij deze in blokjes (mag er ook volledig in – as you wish).
Bereiding:
Stoof de ui in boter
Voeg er spekreepjes bij
Voeg de rapen toe
Vervolgens wortelen, gehalveerde spruiten, prei
Voeg de worst toe (geheel of in stukjes)
Tenslotte voeg je er aardappelen aan toe.
Alles laten stoven op een zeer laag vuurtje, zoals alle hutsepotten is deze de volgende dag het lekkerst (zoals vanavond).
Voeg geregeld een beetje water toe.
Kruiden met 1 à 2 bouillonblokjes (runds), 2 blaadjes laurier, provencaalse kruiden.
De graad van “plat koken” is naar eigen smaak, zelf prik (en proef) ik geregeld de spruiten, als die bijtklaar zijn, kan het aan tafel!!!
Els
foto: Hutsepot by Michel Vuijlsteke
0 reacties op “Hutsepot”