Stoofvlees van ons ma

stoofvleesIn de rubriek “van ons ma” stel ik jullie met trots het stoofvlees voor zoals wij dat nu altijd maken, wegens “niets gaat boven het stoofvlees van ons ma”!

nodig:
2 flessen donker tafelbier (Piedboeuf)
1 kg mager rundsstoofvlees
2 uien
2 teentjes look
een blad laurier
wat thijm
peper en zout
een boterham
mosterd

Braad het vlees aan in olijfolie of bakboter en voeg er de in halve maantjes gesneden uien en grof gesneden look bij.
Van zodra het vlees mooi aangebraden is kap je er wat tafelbier bij tot het helemaal onder staat. Doe er de kruiden bij en zet het vuur lager. Laat anderhalf uur stoven en giet er geregeld tafelbier bij. Besmeer een boterham langs twee kanten met mosterd en doe die mee in de pot, laat nog een 20 minuutjes meestoven: je krijgt nu een heerlijke gebonden “stoversaus”. Voor de liefhebbers kan er op het laatste in plaats van tafelbier een flesje Guiness bij: o-ver-heer-lijk!!!!
Ik serveer dit gerecht fusiongewijs met verse couscousgroenten en couscous: of hoe een typisch Vlaams gerecht superlekker smaakt in combinatie met het beste uit de keuken van onze Noord-Afrikaanse vrienden. Multicultureler kan het niet!

foto: Stoofvlees - Stewed Meat by tienvijftien
Print Friendly, PDF & Email

2 reacties op “Stoofvlees van ons ma”


  1. 1 suitsyou 29 januari 2009 at 22:21

    Ik begin er dus spontaan van te watertanden.


  1. 1 Nieuwjaarsdagmenu « ons kookblog Trackback on 13 december 2010 at 11:24

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking