Cake met bananen en chocolade

bananencakeHeerlijke cake, ideaal met carnaval of Pasen. Het is ook leuk als je hem in een speciale vorm kan bakken, vb. een konijn.
nodig:
klontje lichtgezouten boter
2 bananen
3 eieren
150 gr fijne kristalsuiker
160 gr bloem
1/3 zakje instantgist
170 gr lichtgezouten boter
100 gr pure chocolade met 70% cacaogehalte

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak in een pan met het klontje boter de in dikke schijven gesneden bananen en bestrooi ze met wat suiker. Laat karameliseren en zet opzij om af te koelen.
Zoals bijna alle cakes uit mijn favoriete cakeboek van Sophie Dudemaine, begin je met de drie eieren te mengen met de suiker, vervolgens doe je er de bloem die je hebt vermengd met de gist bij en tenslotte de gesmolten boter. Alles mengen tot een glad beslag.
Spatel de stukken banaan erdoor.
Smelt de chocolade en giet hem bij het deeg, draai er je lepel een aantal keer door, zodat je marmerlijnen krijgt, het beslag dus niet volledig meer mengen.

Giet alles in een beboterde en met bloem bestuifde bakvorm en laat 40 minuten bakken.

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties op “Cake met bananen en chocolade”


  1. 1 kareld 17 september 2009 at 11:58

    Bedankt, Soetkin!

  2. 2 suitsyou 17 september 2009 at 08:52

    Dag Karel,
    Sorry, ik heb het niet meer, heb net grote kuis gehouden in al mijn tijdschriften… Maar! Je kunt altijd wel eens een mail sturen naar de redactiesecretaresse: Annick Vanderlinden, a.vanderlinden@feeling.be en de vraag heel vriendelijk stellen. Ik heb hier nog een Feeling van maart en daar staat het niet in, dus het moet het nummer van februari ofzoiets geweest zijn. En je kunt elke Feeling ook nabestellen bij je krantenwinkel.
    succes!

    Soetkin

  3. 3 kareld 16 september 2009 at 19:19

    Beste suitsyou, heb jij toevallig het recept uit de Feeling? Ik ben het kwijtgeraakt, tot mijn grote spijt… het was nog anders dan het recept dat hier staat.

  4. 4 suitsyou 28 februari 2009 at 13:28

    Deze cake staat ook in de nieuwe Feeling, grappig toeval.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking