Saltimbocca alla romana

saltimbocca1Dit recept komt uit het  kookboek ‘De Zilveren Lepel’, het ‘Ons Kookboek’ van de Italianen, een vuistdik boek vol heerlijke en eerlijke recepten. Ik at dit ooit in Italië op restaurant en was blij  dat het recept in dit boek stond. Voor de nieuwsgierigen onder ons: saltimbocca betekent: het springt in de mond, whatever that may mean.

Nodig (voor vier personen)

– 100g plakjes rauwe ham, in twee gesneden

– 4 zo dun mogelijk gesneden of geslagen kalfsfiletlapjes

– tiental blaadjes verse salie

– 50 g boter

– 100 ml droge witte wijn zout

Bereiding:

Leg op elk kalfslapje een plakje ham en salieblaadjes.

Vouw dicht en sluit met een prikker

Bak het vlees (in de boter) op hoog vuur aan beide kanten bruin. Bestrooi met zout.

Giet er de wijn bij en laat die verdampen

Verwijder de prikkers.

Serveer met een lekker slaatje en gebakken aardappeltjes, ook erg lekker met een risotto

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie op “Saltimbocca alla romana”


  1. 1 Artie_fart 12 februari 2009 at 13:21

    Of met erwtjes en munt, mmmmm! En daar dan rozemarijnaardappeltjes uit de oven bij.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking