Chili con carne met arroz cubana en icebergsla Nigella

 
chili con carneChili

Bak 250 gram rundsgehakt rul in een beetje olijfolie. Snij een ui, 2 paprika’s en een flinke wortel fijn en bak alles mee met het gehakt. Laat alles beetgaar stoven. Voeg dan 2 grote tomaten in stukken toe. Kruiden met peper, zout en chilivlokken en 10 minuutjes laten sudderen. Dan een blik chilibonen meewarmen.

Arroz cubana

Fruit een fijngesneden ui in wat olijfolie. Voeg twee grote, ontvelde, ontpitte en fijngesneden tomaten toe. Kruiden met peper en zout en even laten sudderen. Dan de 250 gram basmatirijst toevoegen en een halve liter water. Als alles kookt goed doorroeren, het deksel op de pan doen en het vuur zeer laag zetten. 10′ zachtjes laten koken. Daarna het vuur uitzetten en de rijst nog zeker 15′  laten staan met het deksel op de pan.

ietsmetijsbergslaIcebergsla van Nigella Lawson

Dit recept komt uit het Express kookboek van Nigella en het heet ‘Salade van de chef’. Snij een kleine icebergsla in reepjes, doe er 100 gram blokjes gekookte hesp, 100 gram geraspte emmentaler, een klein blikje mais en 1 in stukken gesneden avocado bij. Maak een dressing van wijnazijn, olijfolie, zout en mosterd. Hussel alles goed door elkaar.

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties op “Chili con carne met arroz cubana en icebergsla Nigella”


  1. 2 Katrien 23 maart 2009 at 21:11

    Superbedankt! Dit ga ik van de week zeker proberen!


  1. 1 Mexicaanse ovenschotel met tomaten en tortilla’s « ons kookblog Trackback on 25 november 2009 at 16:04

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking