Easy wok met radijzen

wokstevenBeste kookbloglezers,

Ik heb dit weekend eens een wokgerecht gemaakt ‘à la nettoyage de frigo’ en vond het best de moeite om dit recept met jullie te delen.

  

 
  
 
Dus (voor 4 personen):
  • 3 kippenborstfilet
  • soja saus (ong. 3 eetlepels)
  • Worcestersaus (ong. 1 eetlepel)
  • 2 rode sjalotten
  • rijstolie (ong. 4 eetlepels)
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • halve eetlepel komijn
  • handvol korianderblad
  • 2 wortels
  • 1 paprika
  • 6-tal radijzen
  • halve courgetten
  • rijst 

 

Snij de kippenborsten en de sjalotten in schijven. Doe ze in een kom en voeg ruim soja saus en wat Worcestersaus. Laat dit trekken. Ondertussen snijden we de wortels, paprika en courgette in grove repen. De radijzen kan je zo laten of in stukken delen. Snij het knoflook in fijne stukjes en snij het korianderblad grof.

Zet de wok op een matig vuur en voeg ruim wat rijstolie toe. Doe de kippenbereiding in de wok en laat garen. Dan doe je de wortelen erbij, even later het knoflook, de komijn, de paprika en de radijzen. Na enkele minuten mogen ook courgette en koriander in de wok.  Laat het geheel nog 5 minuten garen, veel langer zou ik niet doen, dan blijft de courgette wat knapperig. Ik zou er geen zout of peper bij doen, zet Sambal Oelek op tafel. Opdienen met rijst natuurlijk.

Een makkie toch. Trouwens, tijdens het wokken verliest de radijs zijn rode kleur. Je kunt de radijs uiteraard ook vervangen door rammenas, in reepjes gesneden. Ze behoren beide tot dezelfde familie (kruisbloem).

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties op “Easy wok met radijzen”


  1. 1 suzy 30 augustus 2009 at 20:19

    die botanische noot op het einde…subliem ;-)!

  2. 2 suitsyou 7 april 2009 at 11:22

    “A la nettoyage du frigo”, haha, dat klinkt geweldig.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking