Crumble van peer en appel

appelpeercrumbleM’n collega Liesbeth stopte me deze regelrechte aanrader toe. Lekker met ijs! Of custard!

nodig: (4 personen)
2 peren
125 gr boter
100 gr bloem
2 appelen
50 gr suiker
75 gr gemalen hazelnoten
5 speculozen

Verwarm de over voor op 180°C

Schil het fruit en snij het in kwartjes. Stoof ze in boter.

Verkruimel en meng  de speculaas met de noten. Vermeng dit (gebruik je vingers) met de bloem, de suiker en de boter in een kom tot stukjes.

Leg het fruit in een schaal, doe het mengsel erbovenop.

Laat 20 minuten bakken in de oven.
Presto!

foto: Baked apple & pear crumble w/ vanilla ice cream by chaxiubao

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties op “Crumble van peer en appel”


  1. 1 koffieleutje 26 oktober 2010 at 14:15

    Bedankt voor de tractatie Liesbeth! Een heerlijke crumble en die noten geven er een extra herfstig gevoel bij.

  2. 2 suitsyou 20 april 2009 at 19:52

    Wat staan er de laatste weken toch weer een hoop puike recepten op ons blog, ik heb spijt dat ik zo weinig tijd heb om eens op het gemak te koken dezer dagen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking