Spirelli Tricolore

spirellipaprikasmallsizeTot mijn verbazing had ik deze topper uit onze doordeweekse keuken nog niet online gezet. Makkelijk, redelijk snel klaar en kinderen zijn er dol op. Spirelli (macaroni kan ook, of ellenboogjespasta) met een kaasaus die verrijkt wordt met hamblokjes, rode paprika en mais.

nodig:
spirelli (350 gr)
hamblokjes
1 rode paprika
klein blikje mais
zakje geraspte kaas (pastamengeling van Delhaize vb.)
1 eetlepel bloem
melk
bakboter
cayennepeper
peterselie of koriander

Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de spirelli beetgaar, iets minder lang dan op de verpakking staat.
Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de paprika in kleine blokjes, laat de mais uitlekken.

Laat 50 gr bakboter smelten, niet bruin laten worden. Doe er de bloem bij en roer tot een vaste brei, doe hier melk bij tot je een licht gebonden saus bekomt. Doe er vervolgens wat geraspte kaas bij, ongeveer de helft van een pakje. De dikte van de saus bepaal je nu zelf door er al dan niet melk bij te doen. Maak ze niet té dik.
Doe de hespblokjes, de paprika en de maïs bij de kaassaus. Kruid met flink wat cayenneper.

Doe de spirelli in een vuurvaste kom en overgiet met de saus.
Bestrooi met de andere helft van de kaas en zet een 10-tal minuten in de oven.
Zet na 10 minuten nog een 5-tal minuten onder de gril.

Afwerken met versgesneden peterselie of koriander.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Spirelli Tricolore”



  1. smaakt naar meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking