Kip met zongedroogde tomaten & rucola

pastasundriedIsabelle: “Wat gaan jullie eten?”
Els: “Spagetti Bolognese.”
Isabelle:”Awel, gisteren aten wij pasta met kip en zongedroogde tomaten…”
Hm, begin van het gesprek op het werk met als heerlijke gevolg dat wíj die lekkere pasta met kip op tafel hadden staan. Met dank aan Isabelle.

nodig:
Kip in blokjes
1 paprika
1 pak rucola
Zongedroogde tomaten (de halfdroge variant, in olie)
Room
Pasta naar keuze
Naar keuze aan te vullen met: pijpajuin, rode ui, kruiden, …

Bak de kip aan en kruid ze, voeg er de paprika aan toe, snij de zongedroogde tomaten (zonder olie) in reepjes & voeg ze toe aan de saus.

Werk af met rucola (in reepjes). Voeg room naar eigen smaak toe. Kruiden idem dito.

Kindvriendelijke variant: mix de zongedroogde tomaten & ½ van de rucola en voeg meer room toe. Gebruik de andere ½ van de rucola voor de volwassenen.

foto: Sun-dried Tomato Cream Sauce Pasta with Chicken by jayesel

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie op “Kip met zongedroogde tomaten & rucola”


  1. 1 koffieleutje 22 juli 2009 at 15:39

    Yep, voltreffer! Heb hem gisteren uitgeprobeerd, was echt lekker, en snel klaar ook.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking