Dit frisse kippenstoofpotje stond beschreven in het prachtige kookboek dat ik van suitsyou kreeg voor mijn verjaardag: Home Made van Tana Ramsay. Het is een heel simpel gerecht dat je kan serveren met gekookte bruine rijst en een knapperige salade.
nodig:
3 el olijfolie
4 kippenbillen
4 kippendijen
1 grote ui (in stukjes)
3 wortels (in stukjes)
3 stengels bleekselder (in stukjes)
2 tenen look (pletten)
blik tomatenstukjes van 400 gr
4 dl kippenbouillon
1 rood pepertje (heel)
2 laurierbladen
blik witte boontjes
bladpeterselie
koriander (grof hakken die twee)
geraspte schil en sap van 1 citroen
zout en zwarte peper
Bak de kip bruin in hete olie, haal uit de pan en leg even opzij.
Bak de ui, wortels en selder in olie tot ze zacht beginnen te worden. Doe er de look bij en roer nog even. Doe de kip terug in de pan.
Giet er de tomatenblokjes en de bouillon bij. Voeg het hele pepertje toe en de laurierbladen: goed onderdompelen. Peper en zout naar smaak bijdoen.
Laat met deksel op de pan 20 minuten sudderen.
Roer aan het eind van de kooktijd de gehakte peterselie en koriander, de geraspte schil en het sap van de citroen erbij en serveer in diepe borden.
Je kan dit gerecht ook maken met resten ontbeende kip en aardappelen uit de oven.
yep, een gerecht naar mijn hart, en echt iets voor je nieuwe stoofpot, ik ga de mijne ook nog eens uithalen nu ik dit lees.