aka penne met spek en tomaten 🙂
Een lekker 25 minuten in beslag nemend receptje uit de Knack Weekend Toprecepten Pasta en Risotto.
nodig:
500 gr penne
8 tomaten
2 el tomatenpuree
125 gr spek in fijne reepjes
1 teentje knoflook
1 Spaans pepertje
1/2 kl suiker
1 el olie
50 ml groentebouillon
verse (blad-)peterselie
Kook de pasta al dente.
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snij in blokjes. Was het Spaanse pepertje en snij het in de lengte open. Verwijder de zaden en de witte zaadlijst. Snij in fijne ringetjes.
Hak de knoflook fijn en fruit in de olie. Voeg het spek toe en vervolgens de tomaten, de tomatenpuree en het Spaanse pepertje.
Laat enkele minuten bakken. Voeg de bouillon toe en kruid met peper, zout en de suiker. Laat 5 à 10 minuten sudderen.
Meng de saus door de pasta en dien op.
Strooi er voor een smakelijke afwerking verse perselie over.
0 reacties op “Penne all’ amatriciana”