Glasnoedels met inktvis en kruiden

calamarisaladNet terug uit Miami kan ik niet anders dan de loftrompet opsteken over één Amerikaans kookmagazine: de Gourmet. Twee jaar geleden kreeg ik een abonnement cadeau en sindsdien kijk ik elke maand uit naar mijn nieuwe exemplaar. Soms staat er weinig bruikbaars in, vaak leuke, gezonde en goed bedachte recepten. Zoals deze. Je vindt hem ook op www.gourmet.com als Southasian rice noodles with calamari and herbs.

Ik heb er wel mijn eigen versie van gemaakt: de rijstnoedels zijn vervangen door glasnoedels en de inktvis is niet gekookt maar snel gebakken…

Bak 400 gram schoongemaakte inktvis snel aan in een antikleefpan met een heel klein beetje olie, tot ze niet meer doorzichtig is (3 minuten max). Op een bord lauw laten worden.

Week een pak glasnoedels in gekookt water, ongeveer 5 minuten. Afgieten en afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken.

Mix de dressing in een kom: 6 eetlepels limoensap, 1 eetlepel vissaus, twee theelepels suiker, een halve theelepel rode peper vlokken (ik gebruik biber uit de Turkse winkel), halve tot een hele theelepel zout mixen tot de suiker is opgelost. Dan 6 eetlepels olie (bv zonnebloemolie) mixend toevoegen.

Verdeel de noedels, de inktvis, een fijngesneden komkommer, een kop grof gehakte kruiden (munt, basilicum en koriander) en de dressing over vier borden.

Smakelijk!

foto Romulo Yanes, Gourmet August 2009

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie op “Glasnoedels met inktvis en kruiden”


  1. 1 koffieleutje 10 november 2009 at 09:11

    Wow! De felle kleuren van de Miamese gevels komen zo uit je bord gesprongen. Met dit slaatje steel je echt de show.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking