Maangedroogde tomaten

Soms is de hobby ‘kookboeken lezen’ uitermate zinvol. Het heeft mij al regelmatig oplossingen voor culinaire problemen opgeleverd. Zo had ik al verschillende pogingen ondernomen om zelf in de oven tomaatjes te drogen. Maar elke keer mislukte het en waren mijn tomaten aangebrand of platgekookt. Gelukkig bleek Nigella Lawson het zelfde probleem te hebben. En slim als ze is heeft ze een oplossing gevonden: maangedroogde tomaten.

Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur. Snij een vijftal tomaten in achten. Leg de partjes allemaal met de velkant naar onderen in een ovenschaal. Bestrooi ze met zout, peper, thijm, een theelepel suiker en druppel er een eetlepel olijfolie overheen. Zet ze in de volledig warme oven en draai de oven uit. Laat de tomaten een nacht in de oven staan. Het resultaat is net echt!

Foto: Odette Peterink

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties op “Maangedroogde tomaten”


  1. 1 Leen 3 januari 2010 at 17:11

    goed om te weten!

  2. 2 artycook 8 december 2009 at 12:02

    Afgelopen zondag eens geprobeerd en inderdaad: heerlijk en net echt. Top idee ! Dit lijkt me trouwens ideaal in combinatie met bv. het bakken van een pizza; je kan de ovenwarmte verder gebruiken voor de ‘maan te drogen’ tomaten.

  3. 3 koffieleutje 20 november 2009 at 09:51

    Simpel eigenlijk, ga ik zeker eens uitproberen van zodra het weer tomatenseizoen is!

  4. 4 suitsyou 19 november 2009 at 20:37

    geweldig! dit is nu eens echt een keigoed idee, en als j ehet een keer gelezen hebt, onthoud je het ook. yummie!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking