Cake met appel en pistachenoten

Mmmm, weer een cake van Sophie Dudemaine. Deze is heel fruitig en mals door de vele stukjes appel die erin zitten.
Je kan de stukjes appel en de noten even laten weken in wat appellikeur, maar da’s naar eigen smaak. Ik deed het zonder de likeur omdat ik er geen in huis had. Volgende keer doe ik het mét, maar zonder was het zeker al een zeer geslaagde cake!

nodig:
2 granny smith appelen
2 goudrenetten (jonagold is ook lekker, daar deed ik het mee :-))
50 gr pistachenoten, de vliesjes eraf
3 eieren
150 gr fijne krsitalsuiker
100 gr bloem
een half zakje instantgist
125 gr lichtgezouten boter
snufje zout

De oven voorverwarmen op 180°C.
Schil de appelen en snijd ze in blokjes, voeg de pistachenoten toe. Doe alles in een schaal en overgiet desgewenst met likeur. Zet opzij.
Splits de eieren in dooiers en witten. Doe de dooiers met de suiker in een kom en meng ze met een garde tot een luchtige massa. Vermeng de bloem met de gist, smelt de boter. Dit alles bij het suiker- eimengsel voegen. Schep het appel- nootmengsel door het beslag.
Klop een stevig schuim van de eiwitten met een snuifje zout. Spatel het luchtig door het beslag.
Schep het in een met boter ingevette en met bloem bestoven vorm en bak de cake in een warme oven in 45 minuten gaar.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Cake met appel en pistachenoten”



  1. smaakt naar meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking