Behoefte aan een omega 3 bombardement, een milde detox, zonder afbreuk te doen aan een verfrissende lekkernij, terwijl het eenvoudig klaar te maken is en mag gezien zijn ? Wel, ik stel je graag Saumon Sauméga 3 voor.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 8 schellen gerookte zalm
- 1 middelgrote ajuin
- 1 steel groene selder
- 1 steel bieslook
- een halve paprika
- 2 citroenen
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 2 à 3 eetlepels lichte sojasaus
- magere yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
Snij de ajuin, selder, bieslook en paprika in fijne stukjes en meng door elkaar. Neem 3 potjes en verdeel de gesneden groenten in deze potjes. Doe in potje 1 het sap van een citroen, wat citroen geste en het azijn. In het 2e potje doe je 2 eetlepels lichte sojasaus en in het 3e potje een goede scheut yoghurt en de olijfolie. Elk potje goed ommengen. Verdeel de schellen zalm over 2 borden en besprenkel deze met citroen. De 2 borden en de 3 potjes serveren met brood.
Ziezo, en nu smullen maar door per portie zalm afwisselend een andere dressing te gebruiken.
Gun jezelf bij dit gerecht een glas Cava, of 2.
Ah ja, je kan ook de oester variant toepassen, in plaats van zalm.
Dit is echt is voor een ontspannen weekend lunch! Goede tip!
Wat voor brood is dat eigenlijk op die foto? Ziet er lekker uit.
Dat is een plat bruin Marokkaans brood. Eigenlijk iets te zwaar hierbij.
Op 11-feb-2010, om 11:53 heeft
Een gemakkelijk en fris receptje dat nog eens supergezond is ook: merci Artycook!