Heerlijk en vol vitamienen, deze drie wintergroenten.
Lekker bij boerenworst, niet te versmaden bij konijn.
Geleerd bij FoodLoversCompanie.
De linzen
200 g groene of bruine linzen, voorgeweekt in koud water (ik kocht er bruine in blik bij Delhaize)
olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje look: geperst
2 kl kerriepoeder (afhankelijk van de sterkte)
1 kl komijnzaadjes
bouillon (ik gebruikte rundsbouillon van een blokje)
–> stoof de ui aan in olijfolie en voeg de overige ingredieënten toe. Bevochtig de linzen met bouillon (zet ze net onder) en kook ze onder een deksel zacht.
De savooikool
9 grote bladeren savooikool, de grote nerf weggesneden
zout
olijfolie
–> blancheer of stoom de savooi tot ze zacht is. snijd ze daarna in dunne reepjes.
—> voor het serveren fruit je de savooireepjes even aan en voeg je de linzen toe.
De raapjes
8 kleine raapjes, geschild en in groffe kwarten gesneden
zout en peper
olijfolie
maanzaad
–> stoof de raapjes in wat olijfolie aan, stoof ze daarna onder een deksel zacht. Bestrooi voor het serveren met maanzaad.
het recept kende ik al, maar ik zie nu weer hoe mooi en handig je fornuis is. ik ben jaloers!