Preipuree met vis

Als je graag vis eet en als je het je zelf niet te moeilijk wil maken, is dit een aanrader. Ook als je gasten krijgt: dan kan je je helemaal laten gaan door de puree in een ring te serveren voor de extra ‘chique’! Op de foto zie je de door-de-weekse presentatie.

 

Voor de saus snipper je een ui. Met een glas witte wijn, een glas water en een visbouillonblok laten inkoken tot de helft. Dan 200 ml room naar keuze toevoegen en nog even laten sudderen. Saus zeven, de ui apart houden.

Voor de puree schil je een kleine kilo aardappelen. Koken in een bodempje water met wat zout en peper. Na 5 minuten kooktijd 600 gram gesneden prei toevoegen (ik gebruik meestal preiwit uit de diepvries). Als de aardappelen gaar zijn, afgieten, de ui van de saus toevoegen en fijnstampen.

De witte vis (ca 600 gram, bv heilbotfilet of kabeljauwfilet) gaat, bestrooid met peper en zout en aan beide kanten ingewreven met een beetje olijfolie, in een ingevette ovenschaal in de voorverwarmde oven op 180 graden. Na 10 minuten is ze gaar.

Verdeel de puree over vier borden. Leg er een stuk filet bovenop. Giet er wat saus overheen en bestrooi met grijze garnalen.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Preipuree met vis”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking