Appel-knolseldersalade

quornEen pittige salade is net wat je nodig had om wakker te schieten op een slaperige winteravond. Als hoofdgerecht kan je hem aanvullen met walnoten en fijne slablaadjes. schaaf de appel en selder met een mandoline als je die hebt. (Kerstcadeau-tip :-)) Ook lekker met granaatappel en zoetzure Armeense granaatappelazijn.

nodig:

120g quinoa
3 el witte wijnazijn
2 el fijne kristalsuiker
1 rode ui in dunne ringen
60 ml raapzaadolie
een halve knolselder
60 ml citroensap
2 granny smith appels
2 tl maanzaad
1 rode chilipeper in dunne fijne schijfjes
15g korianderblad, grof gesneden
zout

Breng in een kleine pan een beetje water aan de kook. Roer de quinoa erdoor en breng 9 minuten aan de kook.
Giet af in een zeef en spoel onder de koude kraan. Schud droog.
Klop in een mengkom de azijn, suiker en 1 tl zout door elkaar. Voeg de uienringen toe en wrijf alles met de hand door elkaar. Roer de olie erdoor en laat de uien 30 minuten marineren.
Schil de knolselder, snijd hem in flinterdunne repen en doe ze in een kom, meng er citroensap door om verkleuring te voorkomen.
Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd elk part in net zo dunne repen als de knolselder. Meng de appel met de de knolselder in een kom.
Voeg de gemarineerde uienringen toe met de quinoa, maanzaad, chilipeper en koriander.
Hussel alles goed door elkaar en proef of er nog wat zout, suiker of azijn bij moet. De salade moet scherp, zoet en zuur van smaak zijn.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Appel-knolseldersalade”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs