Broccoli met blauwe kaas

Klinkt eigenlijk wel wat buitenaards, nu ik het zo lees, maar toch is dit bijgerechtje of deze groentenschotel, zo u wil, van eigen bodem, of toch bijna. Vrij geïnterpreteerd naar een recept van The Girl Who Ate Everything (zie “waar de mosterd halen”) en heerlijk gecombineerd met vleesbrood en kritaraki.

nodig:
een broccoli in roosjes verdeeld
boter
2 teentjes look, versnipperd
25 gr bloem
250 gr volle verse kaas
100 gr blauw geaderde  kaas (vb Bleu d’Auvergnes, Roquefort of Stilton)
25 cl volle melk
paneermeel
peper
muskaatnoot

Oven voorverwarmen op 180°C.
Stoom de broccoli ongeveer 2 minuten in de microgolf, laat uitlekken en dep goed droog.
Laat de boter in een diepe pan smelten en voeg de look toe. Even roeren en bloem erbij, weer even roeren.

Nu de verse kaas, blauwe kaas in brokjes en melk erbij. Roeren tot alles gesmolten is.
Doe er nu de broccoli bij. Afkruiden met peper en wat muskaatnoot.

Giet in ovenschotel en bedek met aluminiumfolie. Zet 15 minuten in de oven.
Haal uit oven. Strooi er wat paneermeel over. Laat nog eens 10 minuten in de oven bakken zonder de aluminiumfolie.

Laat even afkoelen voor te serveren.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Broccoli met blauwe kaas”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs