Exotische salade met mango, papaja, kool en noten

fotoAlleen al de kleuren in deze salade doen je spontaan huladansen. Je kan de gekarameliseerde macadamianoten vervangen door geroosterde pinda’s. Even lekker en sneller klaar. Wij eten er meestal gebraden kip bij.
nodig (6 pers):
150 g macadamianoten
10 g boter
2 el fijne kristalsuiker
beetje zout
halve tl chilivlokken
7 bladeren uit de kern van een savooikool, fijngesnipperd
een halve rode kool, fijngesnipperd
1 mango, in reepjes
1 papaja, in reepjes
1 rode chilipeper, zaadjes eruit, in dunne ringetjes gesneden
15 g muntblaadjes, grof gesneden
20 g korianderblad, grof gesneden

dressing:
1 dl limoensap
1 stengel citroengras, in stukken, gekneusd
3 el ahornsiroop
2 el geroosterde sesamolie
1 tl sojasaus (Kikkoman)
1/4 tl chilivlokken
4 el milde olijfolie

Doe voor de dressing alle ingrediënten behalve de olijfolie in een steelpan en laat ze op een hoog vuur gedurende een 7-tal minuten tot een stroperige saus indikken. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Zeef hem in een kom en roer de olie erdoor. Zet apart.

Rooster de macadamianoten een paar minuten in een droge koekenpan en schep ze af en toe om tot ze rondom licht zijn gekleurd. Doe de boter in de pan en voeg als deze is gesmolten ook suiker, zout en chilivlokken toe. Roer de noten voortdurend met een houten lepel tot de suiker is gekarameliseerd. Let goed op, het duurt soms maar een minuutje voor de karamel te donker wordt, zet de pan op tijd van het vuur. stort de noten op een velletje bakpapier. Laat ze afkoelen en hak ze grof.

Doe beide soorten kool in een grote mengkom met de overige ingrediënten voor de salade en ook de noten.
schep de dressing erdoor. Proef en kruid eventueel bij.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Exotische salade met mango, papaja, kool en noten”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs