Gegrilde groenten met peterselieolie

Ik ging aan de slag met courgettes. Je kan er allerlei groenten aan toevoegen zoals koolrabi en aubergine, die hebben dan gewoon een andere griltijd nodig. Dit bijgerechtje kan je warm of koud serveren en met 125g geroosterde haloumi, manouri of anarikaas erbij of kippenstukjes heb je zo goed als een hoofdgerecht.


nodig:
1 kg courgettes, snij ze in de lengte in schijven 1 cm en dan nog eens in twee (of meer als je erg grote hebt)
peterselieolie:
75 ml olijfolie
50 g bladpeterselie: blaadjes en fijne takjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
anderhalve eetlepel citroensap
zout en zwarte peper

Maak eerst je peterselieolie. Gewoon alle ingrediënten in de mixer draaien tot je een lichtgroene, gladde saus krijgt.

Verhit je grill, grillpan of barbecue en rooster er de met een klein beetje olijfolie ingewreven courgettes een 2-tal minuten langs elke kant op.
Giet de peterselieolie over de warme groenten. Dien warm op of laat afkoelen.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Gegrilde groenten met peterselieolie”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs