Gekruid Thais varkensgehakt

larbgaiEen klassiek Thais wokgerecht: Larb Moo. Al maak ik het zonder munt en met gemengd gehakt (varken/kalf) en serveer er wokgroenten en basmatirijst bij. Een  chilisauske maakt het nog wat extra spicy.

nodig:
500 gr gemengd gehakt
een bos vers basilicum (als je Thaise kunt vinden, des te beter, maar is mij nog nooit gelukt :-))
3 el kokosmelk
2 el vissaus
2 el suiker
2 el rode currypasta
2 el grof gehakt knoflook
2 sjalotten: in dunne ringen (mogen ook lente-uitjes zijn)
olie
peper en zout

Verhit 2 el olie (best geen olijfolie) in de wok. Laat er de currypasta gedurende enkele seconden in oplossen en doe er dan de look en de sjalotten bij.
Twee minuten sauteren.
Doe er het gehakt bij, kruid met peper en zout en sauteer weer 2 minuten.
Doe er nu de kokosmelk, vissaus en de suiker bij.
Nog even laten meegaren en dan een dik handvol gehakt basilicum erbij.

Opdienen met kleefrijst en wokgroenten.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Gekruid Thais varkensgehakt”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs