Gevulde courgettebloemen

courgettebloemEen Grieks gerechtje dat vaak als voorgerecht of mezze wordt geserveerd. Zeker eens uittesten! Als je aan courgettebloemen geraakt tenminste.
Dit recept is voor 10 courgettebloemen.

nodig:
10 courgettebloemen
100 gram feta
100 gram Parmezaanse kaas of geraspte Goudse kaas
1 ei
klein kopje melk
3-4 takjes munt en basilicum
een eetlepel pijnboompitten: fijnhakken
3 zongedroogd tomaten: idem

voor het korstje:
100 g feta
1 ei
1 eetlepel bloem
de zaadjes van 3 kardemons (crushen dus, met de vijzel)
een eetlepel gecrushte korianderzaadjes
zonnebloemolie voor het frituren

Verkruimel de feta, en doe hem samen met de andere kaas in een kom. Voeg ei en melk toe en klop luchtig door elkaar. Doe de munt en basilicum erbij en de fijngehakte pijnboompitten en de zongedroogde tomaten.
Vul je bloemen met dit mengsel.

Maak je mengsel voor het korstje. Draai je gevulde bloemen door dit beslag en frituur ze een voor een in een wok met hete zonnebloemolie.
Draai de bloem tijdig om zodat ze niet aanbakt en leg ze van zodra je rondom een lichtbruin korstje hebt op een rooster met keukenrol om uit te lekken.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Gevulde courgettebloemen”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs