Gratin van penne

gratinbeterHet is eens wat anders dan aardappelgratin.
nodig:
500 g penne
100 ml room
100 ml groentebouillon
100 g mascarpone
150 g geraspte emmentaler
80 g geraspte parmezaan
2 el paneermeel
boter


Nog eentje van de Knack Weekend Toprecepten Pasta en Risotto.

Verwarm de oven voor op 200 °c.
Kook de penne al dente in gezouten water.
Breng in een kookpan de room, mascarpone en groentebouillon aan de kook. Meng er 50g van de emmentaler door. Kruid met peper en zout.
Laat de pasta uitlekken en voeg toe aan de saus. Giet in een ovenvaste schaal.
Meng de rest van de emmentaler, de parmezaan en het paneermeel. Strooi dit over de pasta. Bedek met klontjes boter (optioneel).
Bak ik de oven tot de gratins mooi bruin beginnen te kleuren.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Gratin van penne”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs