Groen slaatje met verse vijgen, geitenkaas, perzik, walnoot en honingdressing

Deze zomerse klassieker proefde ik voor het eerst in een bistro achter de Boccaria in Barcelona. Thuis copieerde ik hem al heel vaak en gisteren won ik er een prijs mee. Jaja dankzij Dinneratseven, een gloednieuwe foodies lifstyle webshop, is deze salade nu des te meer mijn favoriete voltreffer!

nodig:
1 sjalotje of een kleine rode ui
6 verse vijgen
2 pyramides Chavroux geitenkaas
twee rijpe perziken
350 gr walnoten
mesclumsalade of een andere groene mengeling
acacia honing, of andere vloeibare honing
olijfolie
witte balsamico azijn
verse tijm
peper

Het sjalotje versnipperen. De vijgen en perziken in partjes snijden. Dit alles toevoegen aan je groene slamix.  Strooi de walnoten erover heen. De zachte geitenkaas mag je er in wolkjes onder mengen, voorzichting woelen.

Maak een vinaigrette met 1 deel witte balsamico, 2 delen olijfolie en 1 deel honing.
Giet deze dressing over de salade en werk af met verse tijm. Je kan deze salade ook versieren met een eetbare bloem, zoals de Oostindische kers.

Geef er versgebakken ciabatta bij.

(Betere, correctere foto volgt, deze is van Flickr)

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Groen slaatje met verse vijgen, geitenkaas, perzik, walnoot en honingdressing”


  1. 1 koffieleutje 5 augustus 2011 at 09:56

    En je kan er ook nog altijd spekjes bij doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs