Tajine van gele groenten

geletajineGele groenten zijn goed voor je, zeker in de winter!
Ziehier een eenvoudige stoofpot met oosters tintje van Pascale Naessens, voor bij kip of stoofvlees, met couscous erbij of rijst.

Deze tajine van gele groenten kan zowel in de oven als op het vuur:

voor 4 personen heb je nodig:

2 gele paprika’s
2 gele uien
4 gele wortelen
6 boterraapjes
240 g kikkererwten
4 teentjes look
stuk gember van 5 cm
2 koffielepels kurkuma
2 gele chilipepers, fijngesnipperd
1 citroen
1 bos lente-uitjes
1 bosje koriander, grof gehakt
3 dl kokosmelk

Wortelen, ui, boterraapjes en paprika in gelijke stukken snijden.
Gember en look fijn snipperen en samen met de chilipeper aanstoven met olijfolie.
Nu voeg je de kurkuma en de paprika toe en vervolgens de andere groenten, behalve de kikkererwten. Voeg kokosmelk toe en laat het deksel op de tajine (ik gebruikte mijn Creusetpot).
Laat 40 minuten sudderen op zacht vuur of in de oven op 180°C.
Voeg na 25 minuten ook de kikkererwten toe.
Kruiden met peper en zout. Voeg op het einde naar smaak sap van de citroen toe en werk af met de fijngesnipperde lente-uitjes en koriander.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Tajine van gele groenten”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs