Mexicaanse ovenschotel met tomaten en tortilla’s

Een klassieker bij ons thuis is deze chilequile: een eenvoudige Mexicaanse ovenschotel met tortillachips. Ik serveer er de icebergsla van Nigella bij, zure room waar ik wat paprikapoeder en cayenneper onder meng en volle rijst. Vlees kan je er steeds nog naar believen onder draaien, ik zou dan gaan voor rood rundsgehakt.


nodig:
 1 grote ui
500 gr tomaten
1 eetlepel olie
2 teentjes look
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
zout
1 Spaanse peper
2 eetlepels citroensap
125 gr tortillachips
150 gr geraspte oude kaas

Warm de oven voor op 175° C.

Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Was de tomaten, halveer ze, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui glazig. Pers de knoflook uit boven de ui.
Voeg de tomaten, het chilipoeder, de komijn en het zout toe en smoor het geheel 5 minuten.
Was de Spaanse peper, snijd hem open en verwijder de pitjes. Snijd de peper in stukjes.
Breng het tomatenmengsel op smaak met de Spaanse peper, het citroensap en zout.
Schep in een hoge ovenvaste schaal de helft van het tomatenmengsel, daarop tortillachips met daarover de helft van de geraspte kaas. Herhaal  dit nogmaals.

Laat het gerecht midden in de hete oven in 20 minuten heet worden en de kaas smelten.

Foto: chilequiles casserole by memugi

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Mexicaanse ovenschotel met tomaten en tortilla’s”


  1. 1 mo 12 januari 2010 at 22:08

    Zalig recept! De kinderen vonden het super.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs