Mini cheesecakes

Eentje om indruk mee te maken op je lief: deze frisse miniatuur platte kaastaartjes. Ze “smelten in je mond”.

Doe eens gek en serveer er een frambozensausje bij, of, zoals in dit recept, een vanilletopping.

Maak ze met deze hartvormpjes plus wat eetbare kleurstof erbij en ze lijken op de snoepvariant: megacute!

nodig:
Oven voorverwarmen op 180°C.

beetje boter of margarine
450 gr volle verse kaas
3 eieren
100 gr suiker
kwart pak petit beurrekes

voor de topping:
2 el suiker
100 ml zure room
mespuntje verse vanille of halve koffielepel vanille essence

Vet een 10-tal kleine cakevormjes in met boter of margarine. Doe er de verkruimelde petit beurre koekjes in zodat de bodempjes en de randen een coating krijgen. De rest er weer uit kappen.
Meng alle ingrediënten voor de kaasvulling en vul de vormpjes voor drie kwart met deze mix.
Bak 15 minuten in de oven.
Laat afkoelen. Los de randen van de vormpjes met een mes en “kap” de taartjes eruit.

Meng de ingrediënten voor de topping. Serveer deze over de gekoelde chessecakes. Ik laat ze altijd nog extra afkoelen in de ijskast, hoe frisser hoe beter 🙂
Afwerken met fruit: framboos, kers, blauwe bes, braambes, rode bes… en versieren met een muntbladje.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Mini cheesecakes”


  1. 1 soofjor 5 januari 2012 at 19:44

    Lijkt mij echt een heerlijk gerecht! Ben dit recept nog nooit eerder tegengekomen. Als je het leuk vindt kom dan ook eens op mijn blog!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs