Mueslirepen

nigellasbars1Een gemakkelijk en snelklaar receptje om je eigen mueslirepen te maken. 
Er komt geen oven aan te pas, enkel een rechthoekige bakvorm of -blik van ongeveer 23 op 33 cm en wat plastic- of alluminiumfolie.
Dikke merci aan Karen, de vrouw van m’n collega Gerrit, van wie ik het recept kreeg.

Voor een 20-tal repen heb je
nodig:
125 gr boter
60 gr pindakaas
1/2 kopje honing
1 kopje bruine suiker
2 kopjes havermout
1 kopje gepofte rijst
1 kopje zemelvlokken
50 gr zemelen
1/2 kopje tarwekiemen
1/2 kopje gedroogde kokos
1/2 kopje zonnebloemzaden (gepeld)
1/4 kopje sesamzaden
1/2 kopje pompoenpitten
1/2 kopje pijnboompitten
1/2 kopje gedroogde abrikozen, gehakt

Verhit de boter, pindakaas, honing en suiker in een grote koekenpan tot de boter smelt en de suiker opgelost is. Af en toe roeren. Doe de overige ingrediënten erbij. 10 minuten bakken onder af en toe roeren, tot de inhoud goudbruin is.

Schep het mengsel in een bakvorm of -blik waarin je eerst cellofaan of alluminiumfolie hebt gelegd die je dubbel vouwt over het mengsel, druk het aan en laat afkoelen. Snijd er repen van en wikkel ze in cellofaan. Bewaren op een koele plaats in een goed sluitende bus.

Ziezo, nu ga je nooit de deur meer uit zonder ontbijt!

foto: Nigella's breakfast bars by Suse3

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Mueslirepen”


  1. 1 femkeee 6 maart 2009 at 19:52

    Lekker hoor zelfgemaakte mueslirepen !
    Lijkt me leuk om een keer te proberen, moet ik wel mensen zoeken die helpen met opeten, want 20 is een hele boel 🙂

    Ik had een vraagje:
    Lijkt het je leuk om mee te doen aan het maandelijkse Foodblog-event ? Onze blog is de gastblog deze maand.
    Meer over het event kan je lezen op:
    http://kvzkookblog.blogspot.com/2009/03/foodblog-event-maart-koken-met-alcohol.html
    Hopenlijk lijkt het je wat !

    Groetjes Ivonne en Femke


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs