Ovenschotel met orzo, mozzarella en tomaten

ovenschotelolLekker met verse oregano, maar ook met tijm. Wij eten er meestal kabeljauw bij die in de helft van de baktijd van de pastaschotel mee de oven in gaat. Alweer een toppertje van Ottolenghi!

nodig:
olijfolie
1 aubergine in blokjes van 2 cm
4 wortelen, geschild en in blokjes van 1,5 cm
4 stengels bleekselderij, ook in blokjes van 1,5 cm
1 grote ui in blokjes
3 teken look, fijngehakt
250 gr orzopasta
1 tl tomatenpuree
380 ml groentebouillon
3 el verse oregano of anderhalve el tijmblaadjes
geraspte schil van 1 citroen
120 gr mozzarella, in blokjes gesneden (als je zo een harde rol hebt) of in stukjes gescheurd
40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
3 tomaten in plakken van 1 cm
1 tl gedroogde oregano en zwarte peper

Verwarm de oven voor tot 200°C.

Verhit olijfolie in een grote sauteerpan en bak er de aubergineblokjes in, roer ze gedurende 8 minuten af en toe tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en leg op wat keukenrol.
Bak in dezelfde olie de wortelen en selder ook weer 8 minuten. Laat eveneens uitlekken op keukenpapier.
Draai het vuur halfhoog, doe eventueel wat olie bij en voeg look en ui toe.
Bak 5 minuten onder regelmatig omscheppen.
Voeg de orzo en de tomatenpuree toe en roerbak een tweetal minuutjes.

Neem de pan van het vuur.
Roer de bouillon door de pasta en voeg tijm of oregano en citroenrasp toe.
Doe er nu de gebakken groenten, mozzarella, Parmezaan, 1 tl zout en een halve tl zwarte peper bij.
Schep goed door mekaar en doe in een ovenvaste schotel. Schik de plakjes tomaat op de groenten en bestrooi ze met de gedroogde oregano, 1/4 tl zout en wat versgemalen peper.

Bak de schotel 40 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven, laat 5 minuten rusten en dien op.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

2 reacties op “Ovenschotel met orzo, mozzarella en tomaten”


  1. 1 Kathleen 9 november 2016 at 21:05

    Hey Agnes,
    Dat is rijstkorrelvormige Italiaanse pasta. Je kan het ook hervangen door de Griekse variant, kritaraki.

  2. 2 agnes 9 november 2016 at 19:39

    ziet er lekker uit maar wat is ORZO


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs