Pappardelle met paddestoelen en mozzarella

Een herfstig vegetarisch pastagerechtje. Kies speciale champignons uit, liefst een mengeling van verschillende soorten. Niets zo saai als die eeuwige witte Parijse…

Nodig voor 4:
500 gr pappardelle (of tagliatelle)
500 gr champignons/paddestoelen
een klein busseltje platte peterselie
1 knoflookteentje
een bal mozzarella van 125 gr
80 gr parmezaanse kaas
1 citroen
100 ml room
2 klontjes boter
olijfolie
zout
peper

Kook het water voor de pasta. En doe de pappardelle erbij, laat koken volgens beschrijving op het pak.

Maak de champignons schoon en snij ze in even grote stukken.
Pluk de bladpeterselieblaadjes van de steeltjes af, leg blaadjes opzij en snijd de steeltjes in kleine stukjes.
Schil en versnipper de look.

Doe wat olijfolie met de boterklontjes in een hete, diepe pan. Doe de peterseliesteeltjes, de look en de champignons erbij.
Kruiden met peper en zout en er af en toe in roerend 5 minuutjes laten stoven.
Rasp de parmezaan en scheur de mozzarella Jamie Olivergewijs in rubuuste stukjes.

Rasp de zeste van de citroen en snijdt de peterselieblaadjes in stukken.

Houd een tasje van het kookwater opzij voordat je de pasta afgiet.
Giet de pappardelle af en voeg ze bij de pan met champignons.

Voeg hierbij het grootste deel van de parmezaan en bijna alle peterselieblaadjes. Goed roeren.
Doe nu de room erbij, samen met de mozzarella, de citroenzeste en het merendeel van het tasje met pasta-kookvocht.

Zet je vuur wat hoger tot alles begint te pruttelen en zet dan je vuur af.
Knijp er nu een gedeelte van het sap van een halve citroen over uit.
Als je saus te dik is, doe er dan nog wat van het pasta-kookvocht bij.

Schep in diepe borden en garneer met de rest van de peterselie en parmezaan. Besprenkel met nog wat extra virgine olijfolie.

Foto: Lago by missmeng

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Pappardelle met paddestoelen en mozzarella”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs