Reuze pastaschelpen met prosciutto- en spinazievulling

De hele grote schelpen in pastavorm vind je niet overal, maar je kan net zo goed cannelloni’s of dikke macaroni’s vullen. Zelfs met gewone lasagnavellen kan je aan de slag. Het rode sausje erbij kan ook variëren. Een verse passata met verse kruiden smaakt ook prima. Ik maakte een marinara saus met een blik gepelde tomaten, look, gedroogde chili en verse basilicum. Een pot voorgemaakte marinarasaus is een makkelijk en snel alternatief.
nodig:
350 g jumbo pastaschelpen
300 g verse jonge spinazie
175 g rauwe Italiaanse ham, in stukjes gesneden
400 g ricotta
1 ei, geklopt
verse zwarte peper
150 g vers geraspte Parmezaanse kaas
250 ml marinara saus
200 g mozzarella, in stukken gescheurd

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boter een ovenschotel in.

Breng water met zout aan de kook en kook de pasta er in tot ze al dente zijn. Afgieten en schrikken met koud water tegen het kleven. Zet opzij.
Kook de spinazie in de microwave gedurende 2 minuten. Hak hem in stukjes en meng in een kom met de ricotta, het ei, de rauwe ham, de Parmezaanse kaas en de zwarte peper.
Giet de marinarasaus in de ovenschotel.
Vul de schelpen met anderhalve eetlepel van het ricottamengsel en zet ze in de marinarasaus.
Doe er de gescheurde mozzarellastukjes over.
Zet 25 minuten in de oven tot de bovenkant licht bruin is en alles pruttelt.

Klaar!

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Reuze pastaschelpen met prosciutto- en spinazievulling”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs