Taart met zalm en salade van jonge spinazie

Een goedgesmaakt recept van Sophie Dudemaine uit wiens boek De taarten en salades van Sophie ik deze week drie taarten met bijhorende salades uitprobeer.
Deze taart is erg simpel en gaat perfect samen met een salade van jonge spinazie.

nodig voor het korstdeeg:
(Hey pssst: voorgemaakt kruimeldeeg van Herta is zeker ook een optie)
250 gr tarwebloem
125 gr zachte gezouten boter
1 eidooier
1/2 dl water

In een kom bloem met de boter in stukjes mengen, eidooier en water erbij.
Vorm een bal van het deeg, doe er plasticfolie rond en leg minsten een uur in de koelkast.

Haal het deeg 15 minuten voor je het gaat gebruiken weer uit de koelkast. Bestuif je werkblad met bloem en rol het uit, leg het in de taartvorm van 28 cm doorsnee (niet in prikken).

nodig voor de vulling:
200 gr gerookte zalm
200 gr rauwe graatloze zalm
4 sprieten bieslook
4 eieren
4 dl slagroom
peper
zalmeitjes (naar keuze)

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de gerookte zalm in reepjes en de rauwe zalm in blokjes. Knip de bieslook in stukjes.
Breek de eieren in een schaal en klop de room erdoor. Voeg de zalm, bieslook en peper naar keuze toe.
Giet de vulling in de met deeg beklede taartvorm. Bak 40 minuten. Bestrooi na het bakken eventueel met zalmeitjes.

Salade van jonge spinazie
nodig:
250 gr jonge spinazie (ik verving dit door mesclum)
1 sjalot
1/2 teen look
10 gepelde walnoten
60 gr mascarpone
1 eetlepel wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
pezo

Was en slinger de spinazie droog. Pel de sjalot en de look en snijd ze fijn. Breek de walnoten in stukjes.
Roer de mascarpone, sjalot, knoflook en wijnazijn in je slakom door elkaar. Voeg de olie gelijdelijk aan toe in een dun straaltje. Breng op smaak met pezo.
Schep de spinazie en de noten luchtig door deze vinaigrette.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Taart met zalm en salade van jonge spinazie”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs