Thaïse kipspiesen

Je kan dkipspiesjese spiesjes vervangen door sprieten citroengras voor een superfrisse smaak.
Begin tijdig aan je marinade, zodat de kip minstens twee uur alle smaken ervan kan opnemen. Wok er wat groenten bij en serveer met basmatirijst.

nodig:

8 kipfilets zonder vel
sap van één limoen
250 ml kokosmelk
2 theelepels kurkuma
2 eetlepels fijngeraspte verse gember
1 eetlepel fijngehakt citroengras (alleen het witte deel)
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel vissaus
2 theelepels rietsuiker
bamboe of houten spiesjes of citroengrasstengels waar je een punt aan snijdt.

Snijd de kip in blokjes van 3 cm. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg de stukken kip toe. Dek af en zet 2 uur in de koelkast.
Week je houten of bamboespiesen 20 minuten in water.
Rijg de kip aan de spiesen.
Verhit een grillplaat of -pan op hoog vuur.
Bak de spiesen in 5 minuten, draai om en bak nog eens 5 minuten.
Je kan ook een extra limoen meegrillen en deze voor het serveren uitpersen over de spiesjes.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Thaïse kipspiesen”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs