Tricolore aubergine

Dit fancy titeltje verwijst eigenlijk gewoon naar geroosterde aubergines waar je een heerlijke paprika salsa over dresseert. Je kan er ook nog wat geroosterde pijnboompitten over strooien. Dit recept is voor wie het gerechtje als hoofdmaaltijd wil bereiden. Als voor- of bijgerecht deel je de ingrediënten gewoon door twee. Lekker bij gebraden kip of lamskroon.

nodig:
6 middelgrote aubergines
olijfolie
2 gele paprika’s, in stukjes van 1 x 1 cm
20 cherrytomaatjes, in vieren
2 el rodewijnazijn
30 g kappertjes
300 g buffelmozzarella, van topkwaliteit
30 g koriander blaadjes
zout en peper
Verwarm de oven voor op 190’C.
Snijd de aubergines over de breedte in 2 cm dikke plakken. Bestrijk ze met een kwastje aan beide zijden rijkelijk met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de oven in 30-35 minuten tot ze gaar en goudgeel zijn. Laat ze afkoelen.

Vermeng voor de salsa de paprikastukjes met de tomaten, azijn, kappertjes en 4 el olijfolie. Laat minstens 30 minuten intrekken. Je kunt het enkele dagen in de koelkast bewaren, de smaken worden dan voller.

Schik de aubergineplakken licht overlappend op een schaal. Breek de mozzarella in grove stukken en strooi ze er overheen. Dresseer de paprika salsa over het gerecht en bestrooi met koriander.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Tricolore aubergine”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs