Wintergroenten: linzen, savooi en raapjes

Heerlijk en vol vitamienen, deze drie wintergroenten.
Lekker bij boerenworst, niet te versmaden bij konijn.

Geleerd bij FoodLoversCompanie.

De linzen

200 g groene of bruine linzen, voorgeweekt in koud water (ik kocht er bruine in blik bij Delhaize)
olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje look: geperst
2 kl kerriepoeder (afhankelijk van de sterkte)
1 kl komijnzaadjes
bouillon (ik gebruikte rundsbouillon van een blokje)

–> stoof de ui aan in olijfolie en voeg de overige ingredieënten toe. Bevochtig de linzen met  bouillon (zet ze net onder) en kook ze onder een deksel zacht.

De savooikool

9 grote bladeren savooikool, de grote nerf weggesneden
zout
olijfolie

–> blancheer of stoom de savooi tot ze zacht is. snijd ze daarna in dunne reepjes.
—> voor het serveren fruit je de savooireepjes even aan en voeg je de linzen toe.

De raapjes

8 kleine raapjes, geschild en in groffe kwarten gesneden
zout en peper
olijfolie
maanzaad

–> stoof de raapjes in wat olijfolie aan, stoof ze daarna onder een deksel zacht. Bestrooi voor het serveren met maanzaad.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Wintergroenten: linzen, savooi en raapjes”


  1. 1 lekkerbekje 24 februari 2010 at 20:50

    het recept kende ik al, maar ik zie nu weer hoe mooi en handig je fornuis is. ik ben jaloers!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs