Blauwe bessencake

bessencakeEen echte anti-oxidantenbom! Gebruik dikke Griekse yoghurt, dan heb je een smeuige cake. Ook lekker met citroencrème erbij.

nodig:
230 g vloeibare bloem
25 g bakpoeder
zout
120 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
230 g suiker
2 eieren
500 g blauwe bessen
2 el geraspte zeste van een citroen
120 ml yoghurt, volle of lichte

Verwarm je oven voor op 200 °C. Beboter en bestuif een bakvorm met bloem.

Doe in een kom de bloem, het bakpoeder en wat zout. Doe de bessen erbij en schud de kom zodat elke bes een laagje bloem heeft.
Doe in een andere kom de boter en de suiker en klop op tot een romige massa. Doe hier de eieren een voor een bij, klop goed door je beslag na elk ei. Doe de yoghurt erbij en het bloem-bessenmengsel.
Meng alles voorzichtig zodat de bessen niet open barsten.

Doe dit beslag in je ingevette vorm en laat 1 uur bakken. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen vooraleer je hem er uit haalt.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Blauwe bessencake”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs