Bloemkoolquiche met kaas en spek

Een hartige taart met een fris slaatje bij vind ik altijd top! Je zal er daarom ook verschillende vinden op dit blog. Voor deze quiche gebruikte ik voorgemaakt kruimeldeeg van de Delhaize, je kan ook zelf het deeg maken. Dat recept staat hier.
nodig:
kruimeldeeg
1 bloemkool, in roosjes
een handvol diepvrieserwtjes
100 g ongerookt spek in reepjes
een halve ui in ringen
3 eieren
275 ml room
175 g geraspte kaas(-mengeling) naar keuze
2 el gehakt bieslook
nootmuskaat
zout
peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stoom de bloemkool 7 minuten in de microgolf en zet opzij.
Bak het spek in een droge pan tot het zacht wordt, het mag niet krokant worden. Doe de ui erbij en laat die mee zacht worden.
Meng in een kom de eieren met de room, de kaas, bieslook, nootmuskaat, flink wat peper en een snuifje zout.
Voeg bloemkool, erwtjes, spek en ui toe en meng goed maar zorg dat de bloemkoolroosjes heel blijven.

Haal je deeg uit de ijskast en doe het in een ronde gekartelde taartvorm.
Giet het mengsel erin en zet de taart 30 minuten in de oven. De taart stolt nog na, dus zet hem nog 10 minuten opzij voordat je hem opdient.
Geef er rucolasla bij met een vinaigrette van grove mosterd.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Bloemkoolquiche met kaas en spek”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs