Bosbessencake met yoghurt

foto (36)Smeuïg cakeje dat ideaal als ontbijt of 10-uurtje kan dienen. Je kan ook bosbessen uit diepvries gebruiken. Met een cirtoencrème erbij wordt het een feestelijk dessert. Meng hiervoor verse kaas met suiker en de geraspte schil van 1 citroen. Zoeten en lengen doe je al proevend.
nodig:
250 g Griekse yoghurt natuur
250 g bloem
250 g karneboter
180 g suiker
1 zakje vanille suiker
4 eieren
250 gr bosbessen

Laat de boter smelten (mag in de micro-oven of je zet hem tijdig uit de koelkast).
Intussen meng je de suiker onder de eieren.
Roer de gesmolten boter eronder. Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe. Pas op het laatste volgen de  yoghurt en de bosbessen.
Giet het deeg in een met boter ingevette of met bakpapier gevulde cakevorm. Zet 40 minuten in een warme oven op 180° C.
Als je ziet dat het deeg nog te loperig is, steek je de cake nog 15 minuten extra in de oven.

foto (37)

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Bosbessencake met yoghurt”



  1. 1 HostBandit Trackback on 8 augustus 2018 at 13:12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs