Cake met abrikozen

foto (43)De dochters lusten geen abrikozen, dus bleven ze in de frigo liggen. Ik maakte er een cake mee en die vinden ze wel lekker. Je kan hem afwerken met amandelschilfers. Ook de variant met de helft abrikozen, de helft banaan is heel lekker.

nodig:
200 g rijpe abrikozen
3 eieren
170 g fijne kristalsuiker
160 g bloem
1/3 zakje instantgist
150 g lichtgezouten boter
voor de siroop:
1 dl water
100 g kristalsuiker

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Ontpit de abrikozen en snijd ze in stukjes.
Breng voor de siroop het water met de suiker aan de kook en laat het kort inkoken. Roer de stukjes abrikoos erdoor en laat 20 minuten pocheren.

Klop in een kom de eieren en de suiker tot een romige massa. Vermeng de bloem met de gist en spatel door de eimassa.
Smelt de boter en schep hem door het beslag.
Laat de abrikozen uitlekken en dep ze droog. Bstuif ze met bloem en spatel ze door het beslag.
Schep het in een met bakpapier bedekte bakvorm en bak in 40 minuten gaar.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Cake met abrikozen”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs