Cake met frambozen

frambocake
Heerlijk zomers! De munt past er perfect bij. Met bosbessen of blauwe bessen kan je een variant maken.
Voor een extra decadente versie, besprenkel je de cake zodra hij uit de oven komt met wat frambozenlikeur.


nodig:
3 eieren
170 g fijne kristalsuiker
160 g bloem
1/3 zakje instantgist
150 g licht gezouten boter
200 g frambozen
6 muntblaadjes.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop in een kom de eieren en de suiker met een garde tot een lichte, luchtige massa. Vermeng de bloem met de gist en spatel door de eimassa.
Smelt intussen de boter en schep hem door het beslag.
Pureer 150 gram van de 200 gram frambozen met 3 muntblaadjes en spatel de puree door het beslag.
Schep het in een met boter ingevette en met bloem bestrooide vorm en verdeel daar de hele frambozen en de resterende muntblaadjes op.
Bak de cake in de warme oven in circa 40 minuten gaar.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Cake met frambozen”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs