Cake met kokos en kaneel

kokoscakeEen fijne cake met een delicaat kruidige smaak. Voeg 2 eetlepels kastanjepuree met vanille toe aan het beslag, en je maakt hem helemaal speciaal.
nodig:
2 eieren
160 g fijne kristalsuiker
125 dl Griekse yoghurt
150 g bloem
1/3 zakje instantgist
1 dl zonnebloemolie
80 g geraspt kokos
1 tl kaneel

Verwarm de oven voor tot 180°C.
Klop in een kom de eieren en de suiker met een klopper tot een luchtige massa. Klop de yoghurt erdoor.
Vermeng de bloem met de gist en klop door de eimassa. Roer er geleidelijk de olie door.
Je hebt nu een glad beslag. Spatel de kokos en de kaneel erdoorheen.
Schep het beslag in een met boter ingevette en met bloem bestrooide vorm (of gevuld met bakpapier) en bak de cake in 40 minuten gaar.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Cake met kokos en kaneel”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs