Crèmetaart met rabarber en appel

Deze mag ik met trots mijn eigen creatie noemen, al haalde ik de mosterd bij Sophie Dudemaine en Janneke Philippi. Je kan de bodem van deze taart zelf maken, maar ik deed het met zanddeeg van Herta. Verrassend hoe goed verse tijm smaakt bij de zoetzure rabarber-appelcombinatie.

nodig:
Herta zanddeeg
150 gr amandelpoeder
100 gr suiker
250 gr rabarber
1 appel
125 gr mascarpone
1 ei
2 theelepels vanilepuddingpoeder
2 takjes verse tijm
taartvorm van 20 cm met hoge rand is meest ideale, maar ik gebruikte eentje van 28 cm die iets minder hoog is en het ging perfect

Oven voorwerwarmen op 180°C.
Snijd de rabarber in stukjes, schil en snijd de appel in blokjes. Kook beide met 50 ml water en 50 gr suiker in 10 minuten tot een dikke compote. Laat afkoelen.

Leg het deeg in de vorm, niet in prikken. Verdeel het amandelpoeder over de bodem.

Roer de mascarpone met het ei, 50 gr suiker en het vanillepoeder glad. Schep dit mengsel in de taartvorm. Verdeel de compote erover.
Bak 25 à 30 minuten in de oven. Laat de taart in de vorm afkoelen.
Bestrooi met wat tijmblaadjes.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Crèmetaart met rabarber en appel”



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs