De Dikkertjes van Bomma

dikkertjeskleinMijn bomma maakte deze vaak klaar voor ons als we kwamen logeren.
Ik at me er telkens bijna ziek van, zo lekker waren ze.
Je kan ze naar believen verrijken met bosbessen en gedroogd fruit.
Bestuiven met bloemsuiker maakt het helemaal af. Bomma deed er lichtbruine suiker op.

nodig:

1 kg zelfrijzende bloem
2 eieren
krenten of rozijnen
20 cl melk
20 cl Spa bruis
2 appels in stukjes
drie lepels suiker en snufje zout
Rozijnen paar uur laten weken in kokend heet water.
Bloem, spa en twee eieren, melk, snuifje zout en drie lepels suiker mengen.
Dan goed opkloppen met de mixer.
Tot slot de appelstukjes en rozijnen toevoegen.
Nu kleine pannenkoekjes bakken in een pan met wat boter of olie.
Smakelijk !
Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “De Dikkertjes van Bomma”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs