Flaugnarde met kruisbessen en aardbeien

foto (42)Flaugnarde is een Frans dessert gemaakt met een dik vla-achtig beslag gevuld met fruit zoals appels, bessen, perziken, pruimen of ander zomerfruit. Flaugnarde is het zusje van de clafoutis die meestal met kersen wordt gemaakt. De combinatie van zoete aardbeien met de zure kruisbessen vind ik alvast erg geslaagd. Heb je geen kruisbessen, gebruik dan andere bessen of abrikozen.
Je eet de flaugnarde best warm, maar koud is ee even lekker.

nodig:
200 g kruisbessen
150 g aardbeien
65 g bloem
300 ml melk
130 g suiker
3 grote eieren
15 ml vanille extract
snuifje zout
poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de melk, 65 g van de suiker, eieren, vanille, zout en bloem in een kom. Klop de ingrediënten goed door elkaar zodat je geen klontertjes meer hebt.
Bekleed een springvorm met bakpapier en doe er 3/4 van het beslag in.
Zet 10 minuten in de oven.
Haal eruit en doe het fruit op het beslag. Bestrooi met de rest van de suiker en giet er dan de rest van het beslag over.
Zet terug in de oven voor 50 à 60 minuten.
Haal uit de oven en bestrooi met de poedersuiker.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

1 reactie op “Flaugnarde met kruisbessen en aardbeien”


  1. 1 Els Kenis 19 juli 2016 at 11:09

    Heerlijk zomers, hmm!
    Het mag ook nog “lopen” van mij.
    Ook lekker met witte suiker (ipv bloemsuiker).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs