Kokostaart met amandelen en bosbessen

Supereenvoudig en heerlijk smeuïg is deze taart (10-12 personen) vol superfoods. Je kan hem warm serveren met slagroom of gewoon op kamertemperatuur bij de thee, zoals de Engelsen dat dan zeggen. Tip voor op voorhand planners: als je hem invriest is hij een maand houdbaar!  Uit Sweet van Ottolenghi: een must have voor alle amateur bakkers.
nodig:
180 g gemalen amandelen
60 g gedroogd geraspte kokos
250 g fijne kristalsuiker
70 g zelfrijzend bakmeel
1/4 tl zout
4 grote eieren
200 g boter (gesmolten: zet tijdig uit de frigo)
anderhalve tl vanille-extract
fijne rasp van 2 citroenen
200 g verse bosbessen
20 g geschaafde amandelen

Doe in een ronde taartvorm van 23 cm bakpapier. Warm de oven voor op 160°C.

Doe de amandelen met de kokos, de suiker, het bakmeel en het zout in een grote mengkom en klop alles door elkaar om het mengsel luchtig en klontvrij te maken.

Klop de eieren in een andere middelgrote kom los. Voeg de gesmolten boter, het vanille-extract en de citroenrasp toe en klop alles goed door elkaar.
Giet dit eimengsel bij het droge mengsel en klop door elkaar. Schep 150 g van de bosbessen door het beslag en giet het in je taartvorm.
Strooi de andere 50 g bessen over de taart samen met de geschaafde amandelen en bak de taart 50-55 minuten.
Zet de vorm 30 minuten opzij voor je de taart eruit haalt. Verwijder het bakpapier en zet de taart op een taartschaal.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookPin it on PinterestShare on Twitter

0 reacties op “Kokostaart met amandelen en bosbessen”



  1. smaakt naar meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




soort gerecht

what’s cooking

volrecepten

Topblogs